DramaTV2

Drama Katakan Pada Dia

Drama Katakan Pada Dia akan ditayangkan pada 12 Jun 2023, setiap hari Isnin dan Selasa, jam 8.00 malam di TV2.

Sinopsis Katakan Pada Dia

Mengisahkan kegigihan dan ketabahan hati Yoke Lin, seorang gadis remaja yang menanti keputusan peperiksaan SPM dan berhasrat melanjutkan pelajarannya ke universiti. Sambil menunggu keputusan tersebut, Yoke Lin terlibat dalam pementasan drama berjudul ‘Keris Pusaka’ yang bertujuan mengumpulkan derma untuk membina asrama anak yatim dari pelbagai kaum di kampungnya. Meskipun bapanya menentang penglibatan Yoke Lin dalam drama Melayu dan peranan Anum, dia mendapat sokongan daripada Encik Phang yang terbuka hati, Sakinah, Aida, Mona, dan yang lainnya.

Yoke Lin, sebagai generasi baru Malaysia, berusaha memperkuatkan perpaduan dalam kampungnya yang berbilang kaum melalui pementasan tersebut. Selepas menghadapi pelbagai cabaran, ibunya memberikan galakan dan bapanya juga berubah sikap untuk menyokong kegiatan seni drama Yoke Lin. Bapanya memberikan selendang kepada Yoke Lin sebagai dorongan untuk menjayakan usaha positifnya dalam mengutip derma untuk membina asrama anak yatim dari pelbagai kaum.

Pelakon Katakan Pada Dia

Izzue Islam, Amyza Aznan, Wanns Ahmad, Nina Kho, Shazia Rozaini, Ooi Liang Chia, Janet Khoo, Silfeny Osman, Hashmithaa Selvam, Jesse Lim, Sugeindhiran.

Drama Katakan Pada Dia

Jumlah Episod: 26
Tarikh: 12 Jun 2023
Hari: Isnin & Selasa, 8.00 malam
Siaran: TV2

Related Articles

Back to top button