DramaSlot Akasia TV3

Drama Adam Maya

Sinopsis Adam Maya

Mengisahkan perkahwinan di usia muda di mana memerlukan komitmen yang tinggi dan tanggungjawab serta persefahaman sesama pasangan. Begitulah yang terjadi terhadap Adam, 24 tahun dan Maya, 21 tahun.

Adam kelulusan undang-undang tetapi lebih cenderung kepada fotografi. Maya ialah pelajar universiti tahun kedua dalam bidang insuran. Ibubapa Maya mengambil keputusan mencarikan suami yang dapat menjaganya kerana mereka terpaksa bekerja di luar negara selama lima tahun. Adam ialah pilihan terbaik kerana ibu bapa mereka bersahabat baik.

Adam sebagai suami telah bertindak bijak untuk mencari titik persamaan yang menyatukan mereka. Mereka mula bercinta dan dikurniakan seorang anak bernama Amani.

Dani pula telah berkahwin dengan Jasmin dan selepas lima tahun, Dani kembali mencari Maya. Percintaan Adam dan Maya menghadapi dugaan tatkala Dani muncul semula dalam hidup mereka. Adam mula berjauhan dengan Maya untuk mengejar impiannya dan ini membuatkan mereka sering bergaduh.

Pelakon Adam Maya

Sein Ruffedge, Lisa Surihani, Faizal Yusof, Diana Amir, Dian P Ramlee, Mustafa Kamal, Hafizudin, Hamidah Wahab, Puteri Mardiana, Mia Sara

Drama Adam Maya

Jumlah Episod: 23
Hari: Isnin-Khamis
Siaran: Slot Akasia TV3

Related Articles

Back to top button