DramaViu

Drama Black Musim ke-2

Sinopsis Black Musim ke-2

Menceritakan tentang Black yang merupakan makhluk Bunian yang masuk ke dunia manusia untuk mengesan rakannya yang menjadi buruan dan dipercayai bersembunyi di dalam tubuh manusia.

Untuk membolehkan dia hidup di dunia manusia, Black menghuni badan Malik, seorang detektif yang telah meninggal dunia dan tanpa sedar dia sebenarnya sudah terperangkap dalam kehidupan duniawi Malik dan jatuh cinta dengan seorang manusia bernama Sofia.

Sofia memiliki kelebihan untuk melihat ajal seseorang termasuk melihat bayang orang Bunian dalam tubuh manusia. Dengan kelebihan masing-masing, Black dan Sofia membuktikan mereka pasangan yang sempurna dan berjaya mendedahkan banyak kes yang melibatkan pembunuhan, termasuklah membongkar rahsia besar yang pernah dilakukan oleh Aisya (Nabila Huda), kekasih Detektif Malik.

Pelakon Black Musim ke-2

Kamal Adli, Siti Saleha, Nabila Huda, Khir Rahman, Zoey Rahman, Adlin Aman Ramlie, Pablo Amirul, Nam Ron, Fauzi Nawawi, Azman Hassan, Juzzthin, Josiah Hogan, Riz Amin, Zahim Al-Bakri, Zarynn Min, Luqman Hafidz, Amir Ameeza, Aleza Shadan, Airil Hafiz Nada Syuhada, Hashim Osman, Rusdi Ramli, Zain Hamid, Derrick, Shekean Waida, Silfeny Osma

Drama Black Musim ke-2

Jumlah Episod: 8
Tarikh: 10 Jun 2021
Hari: Khamis
Siaran: VIU

Related Articles

Back to top button