TV ShowAstro Warna

Mega Spontan (2023)

Mega Spontan, sebuah rancangan komedi yang menampilkan pelawak-pelawak terkenal, akan disiarkan pada 19 Mei 2023 jam 9.00 malam di Astro Warna.

Sinopsis Mega Spontan (2023)

Program Mega Spontan bakal menghiburkan penonton dengan barisan pemain yang terdiri daripada pelawak terkenal dan juga wajah-wajah baru dalam industri hiburan. Rancangan ini akan membawa persaingan antara empat kumpulan yang mewakili kerajaan-kerajaan Nusantara dalam permainan lawak spontan secara improvisasi. Setiap kumpulan akan didampingi oleh seorang mentor yang memberikan strategi dan komen kepada persembahan mereka. Game Master, Dato’ Afdlin Shauki, akan menentukan peraturan permainan dan memilih pemenang. Sherry Alhadad dan Amir Raja Lawak akan menjadi pengacara program ini.

Rancangan Mega Spontan turut melibatkan pelawak-pelawak terkenal seperti Roy Azman, Dato’ Jalaluddin Hassan, Mark Adam, Atu Zero, Joey, Adlin Aman Ramli, Ramona Zam Zam, dan Aya Amiruddin.

Selain itu, terdapat juga wajah-wajah baharu dalam hiburan komedi seperti Naim Daniel, Farahdhiya, Noreen Iman, Fadhli Masoot, dan Sanjna Suri.

Kumpulan-kumpulan pemain yang mewakili kerajaan-kerajaan Nusantara, iaitu Srivijanda, Langkataksuka, Majakelat, dan Campaktakjauh, akan bersaing dalam permainan lawak spontan secara improvisasi untuk menjadi Raja Kerajaan Takhta Nusantara.

Setiap kumpulan akan dibimbing oleh seorang mentor, termasuk Zizan Razak, Douglas Lim, Sabri Yunus, dan Kamal Adli, yang mewakili kerajaan-kerajaan tersebut.

Mega Spontan (2023)

Jumlah Episod: 8
Tarikh: 19 Mei 2023
Hari: Jumaat, 9.00 malam
Siaran: Astro Warna

Related Articles

Back to top button