DramaSlot Akasia TV3

Drama Cinta Bersemi Di Wadi Safiyyah

Drama Cinta Bersemi Di Wadi Safiyyah akan ditayangkan pada 9 Januari 2024, Isnin – Jumaat, 7:00 malam di Slot Akasia TV3.

Sinopsis Cinta Bersemi Di Wadi Safiyyah

Dania terlanjur dengan teman lelakinya, Qabil dan mendapati dirinya telah mengandung. Dania meminta Qabil bertanggungjawab tetapi Qabil hanya anggap Dania bergurau, dan seterusnya menghilangkan diri. Ayah Dania, Datuk Safuan mahu Dania menggugurkan kandungannya kerana menganggap kehamilan Dania bakal memusnahkan impiannya yang sedang sibuk berkempen jawatan presiden persatuan niaga.

Ibunya, Datin Kay bertindak menyembunyikan Dania di Wadi Safiyyah, pusat perlindungan gadis bermasalah. Tanpa diduga, pusat tersebut dimiliki oleh ibu bapa Qabil. Dania mula mendapat ketenangan di Wadi Safiyyah dan menyerahkan cintanya kepada Allah.

Iqbal pulang ke Wadi Shafiyyah dan menjadi perhatian penghuninya terutama Nora dan Sheera. Adik angkat Iqbal, Ustazah Umairah juga gembira dengan kepulangannya. Umairah memang mencintai Iqbal dan meletakkan harapan selepas tunang Iqbal, Siti Aisyah meninggal dunia.

Haji Mukri menyerahkan tugas mengendalikan Wadi Shafiyyah kepada Iqbal. Di situ, Dania berjumpa dengan Iqbal tanpa mengetahui dia adalah adik kandung kepada Qabil. Iqbal terkejut kerana wajah Dania selepas mengenakan tudung mirip dengan arwah tunangnya. Iqbal mula menumpukan perhatian kepada Dania dan ia menimbulkan ketidakpuasan hati Ustazah Umairah. Beberapa bulan kemudian, Qabil pula muncul di Wadi Safiyyah. Apakah yang bakal terjadi antara Dania, Iqbal dan Qabil?

Pelakon Cinta Bersemi Di Wadi Safiyyah

Rita Nadira, Aniq Suhair, Aidit Noh, Zamarul Hisham, Mas Anizan, Ezany Nizariff, Azza Elite, Serene Claire, Nafiez Zaidi, Lydiawati, Zulkifli Ismail, Iman Aneesa, Natasha Azizan, Putri Dellyna, Ikhram Juhari, Mosen Nadzli

Drama Cinta Bersemi Di Wadi Safiyyah

Jumlah Episod: 28
Tarikh: 9 Januari 2024
Hari: Isnin – Jumaat, 7:00 malam
Siaran: Slot Akasia TV3

Related Articles

Back to top button