DramaSlot Akasia TV3

Drama Tentang Hati Dia

Drama Tentang Hati Dia akan ditayangkan pada 3 Julai 2023, setiap hari Isnin hingga Jumaat pada jam 7:00 malam di Slot Akasia TV3.

Sinopsis Tentang Hati Dia

Tiara, seorang gadis dari kampung, menghadapi pelbagai cabaran dalam hidupnya. Ketika menunggu keputusan peperiksaan SPM, dia mengetahui bahwa dia hamil akibat hubungan tidak sah dengan Khalid. Ibunya, Fatimah, marah dan memaksa Tiara untuk menggugurkan kandungannya.

Wafi, sahabat baik Khalid, baru pulang ke Malaysia setelah menyelesaikan studinya di luar negeri. Dia berniat untuk menikahi tunangannya, Darina. Namun, semangat Wafi hancur ketika Darina meminta putus tunangan mereka.

Konflik semakin memuncak ketika Tiara, yang ingin memperbaiki kesalahan, pergi ke ibu kota untuk mencari Khalid yang menghilang. Tiara berharap Khalid dapat membantu menyelesaikan masalah yang dia hadapi. Akankah Tiara berhasil menemukan Khalid dan melepaskan diri dari masalah yang menimpanya? Bagaimana nasib Wafi, apakah masih ada ruang bagi cinta di hatinya setelah kecewa?

Pelakon Tentang Hati Dia

Laura Olivia, Fazlina Ahmad Daud, Nafiz Muaz, Ziha Salleh, Saidah Kamarudin, Aliff Aziz, Trisha Ooi, Muaz Zabir, Al-Rayyan Ho, Nurin Afiqah, Sazrin Aizul, Ayu Falizna, Aliah Lee, Amir Mirza, Ieka Zulkifli, Nik Ramly Rejab, Nina Smith.

Drama Tentang Hati Dia

Jumlah Episod: 28
Tarikh: 3 Julai 2023
Hari: Isnin – Jumaat, 7:00 malam
Siaran: Slot Akasia TV3

Related Articles

Back to top button