DramaAstro Citra

Drama Sepenggal Puisi

Sinopsis Sepenggal Puisi

Fariz, anak sulung keluarga Rahman dan Farida, terbang ke Yogyakarta untuk menemui keluarga yang telah lama hilang kontak. Setelah tiba di sana, dia terkejut mengetahui bahwa ayahnya, Rahman, mempunyai keluarga lain di sana. Konflik antara dua keluarga, satu di Yogyakarta dan satu lagi di Kuala Lumpur, muncul semula di hadapan Fariz dan isteri serta anak-anaknya yang tidak mengetahui sebarang perkara mengenai keluarga lain ayah mereka.

Dalam usaha untuk mencari kebenaran, Fariz berjumpa dengan keluarga ayahnya di Yogyakarta dan akhirnya mengetahui rahsia yang disembunyikan dari keluarganya di Malaysia selama lebih 30 tahun. Konflik antara dua keluarga tersebut akhirnya terungkai, dan Fariz dan keluarganya berpeluang untuk memperbaiki hubungan dengan keluarga di Yogyakarta.

Pelakon Sepenggal Puisi

Cut Mini, Vicha, Luqman Hafidz, Mohammed Abe, Wan Hanafi Su, Adeline Tsen, Nora Danish, Amir Nafis, Delia Chery, Iedil Putra, Kuza, Christine Hakim, Sanjna Suri, Nanda Candra, Zahiril Adzim, Ayushita, Liza Othman, Ibnu Jamilo, Bella Dally.

Drama Sepenggal Puisi

Jumlah Episod: 8
Hari: Rabu-Khamis, 9:00 malam
Siaran: Astro Citra

Related Articles

Back to top button