DramaAstro Prima

Drama Jauh Dari Cinta

Drama Sehangat Asmara, yang diadaptasi daripada novel karya Adah Hamidah, akan memulakan siarannya di Astro Prima dan Maya HD pada 16 Jun 2014.

Sinopsis Jauh Dari Cinta

Nysa dan Farish merupakan adik dan abang angkat semasa mereka belajar di universiti. Farish pernah menolak cinta Nysa dan cuba menidakkan perasaannya terhadap Sara Lilyana. Namun, mereka dipertemukan melalui ikatan perkahwinan yang diatur oleh keluarga.

Awalnya, Nysa kesulitan menerima pernikahan ini dan tidak mahu mengalami rasa sakit apabila cintanya ditolak. Namun, perlakuan mesra Farish semasa bertunang membuatkan Nysa berubah fikiran.

Namun, kesibukan Farish dan keputusannya menangguhkan perkahwinan mereka menyebabkan Nysa merasa Farish masih belum bersedia untuk menjadi ketua keluarga. Dia meminta Farish untuk tidak hadir pada majlis perkahwinan mereka, tetapi mereka tetap disatukan.

Ketika Farish membuat pengakuan bahawa dia hanya melihat Nysa sebagai adik, hati Nysa terluka. Nysa cuba mencari wanita lain yang disukai oleh Farish, iaitu Lily, tetapi sebenarnya Farish hanya mempunyai perasaan untuk Nysa sahaja.

Meskipun Nysa berusaha untuk menyatukan Farish dan Lily, sebenarnya Farish masih mencintai Nysa. Akhirnya, Farish meminta Nysa untuk menguruskan perkahwinannya dengan Lily. Apakah yang berlaku selepas ini?

Pelakon Jauh Dari Cinta

Shera Aiyob, Nas-T, Laila Nasir, Hafizul Kamal, Anzalna Nasir, Aman Nassim.

Drama Jauh Dari Cinta

Jumlah Episod: 28
Hari: Isnin-Khamis
Siaran: Astro Prima

Related Articles

Back to top button