DramaAstro Mustika

Drama Bukan Kerana Aku Tak Cinta

Sinopsis Bukan Kerana Aku Tak Cinta

Bukan Kerana Aku Tak Cinta berkisar tentang Jebat, seoarang lelaki yang katarsis, berdarah campuran Melayu Cina melalui kehidupan yang sarat dengan sejarah hitam sehingga kepada pencerahan. Tidak pernah terlintas dalam fikirannya untuk jatuh cinta kerana tujuan berhijrah hanya untuk menuntut ilmu agama dan melupakan kisah silamnya.

Sifatnya yang tenang, rajin, baik hati, hormat orang tua telah menarik perhatian Hananah Mastura, adik ipar kepada majikan Jebat, Uwais. Pelbagai cara digunakan oleh Hannah Mastura, gadis secantik, kaya dan bijak untuk menarik perhatian Jebat, sehingga Jebat naik rimas dan lemas. Walau berkali-kali ditolak, Mastura tetap tidak berputus asa.

Namun mampukah rumahtangga yang mereka bina bertahan? Masih adakah cinta dan kesetiaan dalam hati Mastura apabila mengetahui rahsia sebenar yang Jebat merupakan bekas Ketua Kongsi Gelap (Gangster).

Pelakon Bukan Kerana Aku Tak Cinta

Nelydia Senrose, Sharnaaz Ahmad, Iqram Dinzly, Datuk Jalaluddin Hassan, Lisdawati, Chew Kin Wah, Adeline Tsen, Tony Eusoff, Alex Yanz.

Drama Bukan Kerana Aku Tak Cinta

Jumlah Episod: 60
Hari: Isnin-Rabu
Siaran: Astro Mustika HD

Related Articles

Back to top button