DramaSlot Samarinda TV3

Drama Bukan Lelaki Terhebat

Sinopsis Bukan Lelaki Terhebat

Jaden adalah seorang anak yatim piatu dan bekerja sebagai pengawal peribadi Datuk Samsul Azri. Suatu hari, Datuk Samsul Azri menyerang Jaden kerana menuduhnya menjalin hubungan dengan Ariana, perempuan simpanannya. Jaden dianiaya secara kejam sehingga mengalami kecederaan yang serius dan dicampakkan di kebun getah milik Pak Samad.

Setelah kejadian itu, Pak Samad dan Seri Dhia menampung hidup Jaden, termasuk menyediakan makanan dan minuman. Jaden akhirnya jatuh cinta pada Seri Dhia. Namun, pertunangan Seri Dhia dengan Dr. Iqram dibatalkan apabila ibu Dr. Iqram, Puan Zalina, menuduh Seri Dhia mempunyai hubungan cinta dengan Jaden. Seri Dhia kecewa dengan tindakan Dr. Iqram yang mempercayai dakwaan itu.

Setelah berkenalan selama empat bulan, Jaden dan Seri Dhia meluahkan perasaan cinta mereka dengan jujur. Namun, fitnah antara mereka tersebar di seluruh kampung, walaupun Jaden sudah berpindah ke Homestay Pak Samad. Akankah Jaden dan Seri Dhia dapat bertahan dalam menghadapi ujian ini? Adakah Jaden akan menjadi lelaki terbaik bagi Seri Dhia?

Pelakon Bukan Lelaki Terhebat

Adam Lee, Ameerul Asyraf, Anies Hannani, Arash Mohd, Halim Radzi, Harissa Adlynn, Hasnul Rahmat, Omar Abdullah, Puteri Balqis, Rashidah Jaafar, Sham Visa, Sweet Qismina, Zarina Zainuddin, Zalfa Zin

Drama Bukan Lelaki Terhebat

Jumlah Episod: 15
Tarikh: 26 Januari 2023
Hari: Isnin-Jumaat, 10:00 malam
Siaran: Slot Samarinda TV3

Related Articles

Back to top button