Telefilem

Telemovie Dari Jauh

Sinopsis Dari Jauh

Ketika zaman kecilnya, Erul suka melihat persembahan ibunya, penyanyi kumpulan band kahwin, The Kugirans yang diketuai bapanya. Dalam perjalanan untuk menjayakan persembahan majlis perkahwinan, anggota band itu terbabit dalam kemalangan dan semuanya terkorban.

Bermulalah episod baru dalam hidup Erul dan Emi apabila mereka terpaksa tinggal bersama Pakcu. Pakcu terlalu garang, pantang silap sikit pasti dipukul. Dua beradik itu tertekan dan akhirnya Erul mengajak Emi melarikan diri. Sejak itu, Erul dan Emi tinggal berdua. Mereka tiba di Kuala Lumpur dan hidup sebagai peminta sedekah serta penyanyi.

Apabila sudah dewasa, Erul bekerja di sebuah restoran sebagai tukang cuci pinggan manakala Emi pula bekerja di pasaraya. Erul gemar muat naik video nyanyian dia dan adiknya di YouTube. Pada mulanya tidak ramai yang menonton videonya namun akhirnya dia berjaya mendapat puluhan ribu pengikut di laman sosial itu.

Kemunculan Nasha, seorang instafamous mengajak Erul untuk berduet dengannya tanpa dia sedari adiknya Emi berkecil hati dengan Erul kerana memilih Nasha daripada dia.

Pelakon Dari Jauh

Ariff Bahran, Shiha Zikir, Sandra Dianne, Syazwan Zulkifly, Azhan Rani, Shazzyra Edora

Related Articles

Back to top button