Filem2020s

Filem VII XII (7-12) (2023)

Filem aksi VII XII (7-12) arahan Thorpe Ali akan menemui penonton pada 4 Mei 2023. Skripnya ditulis oleh Thorpe Ali, Abdin Azmi, dan N.Norsi, sementara produksinya oleh Osmosis Production Sdn Bhd.

Sinopsis VII XII (7-12)

Safia, seorang atlet seni mempertahankan diri, menghadapi situasi genting apabila anak saudaranya, Adam, diculik oleh sekumpulan penyeludup organ manusia. Safia terpaksa berjuang untuk menyelamatkan Adam dengan menghadapi bahaya dan cabaran yang mencabar.

Pada awalnya, Safia dan Adam dalam perjalanan ke hotel untuk berjumpa dengan rakannya, Desi dan untuk meneruskan perjalanan bercuti ke kampung Desi. Namun, dalam perjalanan, kereta mereka ditahan oleh sekumpulan lelaki dan Adam diculik.

Safia berusaha untuk melawan, tetapi dia diancam dan dipaksa untuk menyerah. Dia terpaksa membiarkan mereka mengambil Adam dan merampas beg dan telefon bimbitnya. Safia kemudian memulakan misi menyelamatkan Adam dengan menjejaki mereka. Walau menghadapi pelbagai rintangan dan cabaran, Safia tidak berputus asa dalam usaha menyelamatkan Adam.

Pelakon VII XII (7-12)

Chintya Candranaya, Adam Darwisyh, Mohammed Idzham, Farali Khan, Mad Murad, Johan As’ari, Mohd Rezwan Jemarlang, Muhammad Farhaziq, Mohamad Zainal.

Related Articles

Back to top button