Filem2020sTonton

Filem Kum (2023)

Filem Kum akan ditayangkan pada 29 November 2023 di Tonton.

Sinopsis Kum

Mawar dilahirkan cacat paras rupa dan sering dibuli sejak kecil. Oleh sebab itu juga ibunya dituduh sebagai pembawa malang.

Sejak kelahiran Mawar, bapanya yang dahulu merupakan seorang yang penyayang telah bertukar menjadi seorang pemarah. Bapanya juga telah berlaku curang terhadap ibunya. Hal ini telah memberi tekanan melampau kepada ibu Mawar yang akhirnya telah mengambil keputusan untuk membunuh diri.

Kedukaan hati telah membuatkan Mawar tekad untuk membalas dendam terhadap perempuan yang menyakiti hati ibunya. Dia telah bertemu dengan seorang dukun dan menuntut ilmu daripadanya. Setelah melalui proses tersebut, Mawar telah menjelma dengan rupa paras yang menawan. Namun, terdapat harga yang perlu dibayar. Mawar perlu membunuh 44 orang anak gadis dan menghisap darah mereka. Itulah dia hantu Kum.

Kehadiran makhluk ini telah mencetus huru-hara di seluruh kampung. Namun, kedudukan Mawar tidak terjejas dek kebijaksanaannya mengaburi mata penduduk di situ dengan menyamar sebagai penjual kain sutera.

Pelakon Kum

Beto Kusyairy, Aman Graseka, Fad Anuar, Putri Hanan, Sri Irdina.

Related Articles

Back to top button