DramaSlot Sakura TV3

Drama The Pak Mat Clan

Sinopsis The Pak Mat Clan

Pak Mat adalah seorang pesara tentera yang kini mengendalikan sebuah kafe bersama keluarganya. Perniagaan milik mereka sedang menghadapi masalah kekurangan pelanggan, maka Pak Mat bercadang untuk meluaskan perniagaan mereka dengan membuka cawangan di Bali.

Namun, cadangan ini dibantah oleh Puan Sally kerana dia merasakan bahawa cadangan tersebut hanyalah pengaruh Encik Im.

Selepas menamatkan pengajian, Jay, anak sulung Pak Mat, masih belum menjumpai haluannya apabila dia diberhentikan kerja sekali lagi. Dalam pada masa yang sama, hari jadi teman wanitanya, Syikin makin hampir dan Jay ingin memberi hadiah istimewa buat Syikin tetapi berdepan dengan masalah kewangan.

Jay mencuba pelbagai cara untuk mengumpul duit, termasuk menjadi pemandu E-Hailing menggunakan kereta Encik Im yang sedang berada di Bali, namun kesemuanya gagal.

Nurul, anak bongsu Pak Mat dan Puan Sally, berhadapan masalah di kolej dengan Prof Hamdan yang mula berubah sikap. Dalam pada masa yang sama, Nurul juga terasa disisihkan oleh Pak Mat yang sering melebihkan Jay dalam segala hal. Dapatkah Pak Mat menyelesaikan segala ragam keluarganya itu?

Pelakon The Pak Mat Clan

Imuda, Aishah Atan, Ahmad Ezzrin Loy, Qistina Khaled, Iman Suhana, Cintaa Aiyuni, Shah Kimin, Megat Sharizal, Abimadyan, Atoi Tohet, Danny Emirrul, Kween Keela, Cik Manggis, Cat Farish, Sadiq, Ahmad Amim

Drama The Pak Mat Clan

Jumlah Episod: 20
Tarikh: 8 November 2022
Hari: Isnin-Khamis, 6:00 petang
Siaran: Slot Sakura TV3

Related Articles

Back to top button