DramaAstro Ria

Drama Tercipta Satu Ikatan

Sinopsis Tercipta Satu Ikatan

Mengisahkan Leanna yang dibesarkan dengan serba kemewahan dan penuh kasih sayang oleh Dato Jefrey, seorang ahli perniagaan. Ke mana sahaja Leanna pergi mesti diawasi oleh bodyguard kerana Jefrey tidak mahu perkara buruk berlaku kepada anak tunggalnya.

Leanna pula bahagia dengan kasih sayang ayahnya tapi di satu sudut, dia juga mahu hidup bebas seperti orang biasa yang bebas pergi ke mana tanpa perlu diawasi bapanya. Walaupun begitu, Leanna cuba berfikiran positif yang semua tindakan bapanya adalah untuk kebaikan dirinya sendiri.

Daniyal seorang usahawan muda menunjukkan minat untuk bekerjasama dengan syarikat Dato Jeffrey. Jefrey tertarik dengan usaha Daniyal dalam mengembangkan syarikatnya, sampai ke satu tahap menawarkan Daniyal mengahwini Leanna.

Daniyal sebenarnya mempunyai muslihat sendiri iaitu ingin membalas dendam kepada Jeffrey bersama kawan baiknya Risa dan Sirhan. Berkahwin dengan Leanna bukanlah dalam rancangannya.

Apakah sebenarnya tujuan Daniyal menerima tawaran Jeffery untuk mengahwini Leanna? Kerana harta atau ada rahsia disebalik itu? Pengakhiran yang indah tidak sama, untuk individu yang berbeza. Leanna dan Daniyal bertemu bahagia. Risa pula, berjaya membebaskan diri dari belenggu kisah lama.

Pelakon Tercipta Satu Ikatan

Aeril Zafrel, Hannah Delisha, Izzue Islam, Sophia Barakbah, Nadhir Nasar, Nadiyah Shahab, Esma Daniel, Nada Syuhada, Saharul Ridzwan, Fazira Shafinaz, Hasnol Rahmat, Elnisa Ryun, Qhaira Imani, Zazly Baginda, Liyana Yusof, Azhar Amir, Syed Irfan, Aqil Nahar, Damia Qaissarah, Mia Deen

Drama Tercipta Satu Ikatan

Jumlah Episod: 20
Tarikh: 29 Disember 2020
Hari: Isnin-Khamis, 10:00 malam
Siaran: Slot MegaDrama Astro Ria

Related Articles

Back to top button