DramaSlot Akasia TV3

Drama Tentang Dhia

Sinopsis Tentang Dhia

Cinta dan simpati tiada ukuran bagi Dhia yang berdiri antara 2 lelaki yang sangat dikasihi. Percintaan tiga segi menjadi rumit apabila dia dicemburui Melly yang berasa dirinya lebih sesuai untuk Raffi dan Azmi, dua lelaki yang berbeza latar belakang.

Azmi bekerja hanya sebagai kerani biasa namun anak kepada imam ini disukai ramai kerana sifatnya yang merendah diri dan pandai mengambil hati. Hati Dhia memang sudah lama terpaut pada Azmi. Dalam masa yang sama, Raffi yang berkelulusan luar negara yang juga teman rapat Dhia sejak kecil menyukainya. Terkejut apabila Dhia bakal menjadi tunangan Azmi, Raffi redha demi cintanya pada Dhia.

Melly mula mengambil kesempatan dengan mendekati Raffi dan menidurinya namun jerat memakan diri apabila Raffi tidak mengendahkannya dan enggan bertanggungjawab. Apabila menngetahui dia mengandung, Melly memerangkap Azmi. Mereka ditangkap basah dan ditahan di lokap polis. Tergamam dengan berita tersebut,Dhia tetap meneruskan pertunangan mereka demi kasih cintanya pada Azmi.

Namun, ketabahan Dhia diuji sekali lagi apabila keluarga Melly mahu Azmi bertanggungjawab. Azmi dan Melly berkahwin tanpa kerelaan Dhia. Bagaikan pelangi selepas hujan, Dhia didatangi Zikir seorang arkitek daripada Kuala Lumpur. Zikir mempunyai rakan baik bernama Fendi dan dia turut diminati oleh Rose pekerja di Firma beliau.

Malang tidak berbau, Fendi meninggal dunia dalam kemalangan. Ketika menghadiri majlis pengebumian Fendi di kampung halaman Fendi di Pulau Pinang, Zikir berjumpa dengan Dhia dan dia terpaut dengan Dhia. Atas pertolongan isteri arwah Fendi, Zikir berkenalan dengan Dhia. Demi menjauhkan diri daripada Melly dan Azmi, Dhia menerima Zikir. Namun, masih banyak halangan yang perlu dihadapi Dhia.

Pelakon Tentang Dhia

Nora Danish, Ady Putra, Izreen Azminda, Tasha Shilla, Ako Mustapha, Irfan Roslan, Puteri Sarah, Liza Abdullah.

Drama Tentang Dhia

Jumlah Episod: 30
Hari: Isnin-Khamis
Siaran: Slot Akasia TV3

Related Articles

Back to top button