DramaTV1

Drama Sut Putih

Sinopsis Sut Putih

Sut Putih adalah sebuah drama perubatan yang memaparkan kisah dan permasalahan yang dihadapi oleh para pesakit dan tenaga perubatan dalam setiap episodnya. Dalam setiap episod, drama ini berjaya membawa penonton merasai sendiri kesukaran dan kepayahan yang dihadapi oleh para pesakit yang menghidap pelbagai penyakit seperti Murung, Bipolar dan banyak lagi.

Selain itu, drama ini juga menceritakan kisah heroik dan pengorbanan para tenaga perubatan yang berjuang tanpa henti untuk menyembuhkan pesakit-pesakit mereka. Para doktor dan jururawat diperlihatkan dengan cara yang realistik dan autentik, menjadikan kesan drama ini semakin dalam dan bermakna.

Drama ini tidak hanya menghiburkan, layak ditonton oleh semua lapisan masyarakat.

Pelakon Sut Putih

Fauziah Nawi, Lizza Abdullah, Jasmin Hamid,, Zamarul Hisham, Joey, Zizan Nin, Cat Farish, Puteri Sarah Liyana, Zarul Umbrella, Fadil Dani, Rozie Othman, Dilla Ahmad, Kuna Muzani, Farisha Irwayu, Rizal Ahmad, Effa Narisha, Azura Aziz, Syazuwan Hassan, Mohsen Nadzririzal Ahmad, Razman Mahyuddin, Nazrief Nazri, Nadia Kesuma, Lutfya, Cheb Ali, Zalfa Zin, Tunku Hanis, Khaty Azean, Riena Diana, Ku Fridah, Henzi Andalas, Syanie Hisham, Nazeera Sardi, Talha Harith, Melanie Tan, Acong Sweetchild, Kapten Mohd Nor Bon, Jobot, Beego, Tanuja, Heryanto, Agonathan, Sangabalan, Zuraini Kassim, Norlie Tamam Idris, Meor Mohd, Afifah Nasir, Qazem Nor, Rashdan Baba, Abbas Mahmod, Hazwan Ashari, Norny Malinda, Elly Raja Lawak, Juita Johari, Rosli Rahman Adam, Keena Mentor, Rashid Jaafar, Lya Natalia, Fareez Fauzi, Fiza Halim, Mama Shidah, Reezyln Razali, Amai Kamarudin, Adrianna Doshi

Drama Sut Putih

Jumlah Episod: 13
Tarikh: 23 Februari 2023
Hari: Selasa-Jumaat, 9:00 malam
Siaran: TV Okey

Related Articles

Back to top button