DramaSlot Dahlia TV3

Drama Roxy

Sinopsis Roxy

Aqil dan Arissa, sepasang suami isteri yang sibuk dengan kerjaya, sering mengalami masalah pembantu rumah melarikan diri. Untuk menyelesaikan masalah itu, Aqil membawa pulang seorang robot persis manusia yang rosak di syarikatnya dan diberi nama ROXY. Kehidupan mereka menjadi lebih terurus dan lancar dengan kehadiran ROXY, yang juga menjadi penjaga dan teman sebaya untuk anak-anak mereka, Amira dan Amar.

Namun, kehadiran ROXY juga menyebabkan kekecohan dan insiden lucu di sekitar taman perumahan mereka. Pegawai keselamatan, Domi dan Bidin, jatuh cinta dengan ROXY, sementara Pakcik Murad berkenan menjadikannya menantunya. Makcik Norlela pula mencurigai ROXY sebagai pendatang asing tanpa izin dan sentiasa mencari rahsianya. ROXY juga dilamar oleh seorang pakar dermatologi, Dr. Rosli, sebagai duta produknya, dan membuat Puan Maria cemburu.

Namun, apakah ROXY merupakan penyelesaian terbaik dan pembantu rumah sempurna bagi keluarga Aqil dan Arissa? Apa yang akan terjadi pada ROXY dan kehidupan keluarga mereka?

Pelakon Roxy

Roy Azman, Nadiyah Shahab, Atu Zero, Aliff Zulkarnain, Chiwan Chilok, Eira Syazira, Zack Kool, Aqeesh Aleeya, Kween Keela, Nik Adam Mika, Oktovia Manrose, Tony Eusoff, Zizan Nin, Amyza Aznan dan Ramli Long.

Drama Roxy

Jumlah Episod: 20
Tarikh: 25 Jun 202
Hari: Sabtu-Ahad, 7:00 malam
Siaran: TV3

Related Articles

Back to top button