DramaAstro Ria

Drama Isteri Vs Tunang

Sinopsis Isteri Vs Tunang

Insiden yang berlaku dengan Zaim, seorang lelaki yang angkuh di mata Alana membangkitkan kemarahan gadis itu lantas tanpa berfikir panjang telah mencabar lelaki itu untuk mengahwininya. Demi ego seorang lelaki,Zaim menyahut cabaran itu.

Kehadiran Irfan Fakhrul dirasakan tepat pada waktunya. Dengan bantuan lelaki itu, Alana meminta dia menyamar sebagai kekasihnya dan berjumpa dengan orang tua Alana bagi membatalkan pertunangan antara Alana dan Zaim. Bantahan daripada Encik Dahlan menyebabkan Alana terpaksa akur untuk mengahwini Zaim demi menjaga nama baik dua keluarga. Setelah berasa puas kerana dapat menyahut cabaran Alana, Zaim kembali menjalinkan hubungan dengan Amira Irdina, bekas tunangnya.

Bagaimanakah kesudahan hubungan Alana dan Zaim? Mampukah bahtera yang didirikan atas dasar ego dan tanpa cinta berkekalan? Atau berjayakah Amira menyingkirkan Alana dari kehidupan Zaim? Siapakah sebenarnya orang ketiga? Amira? Alana? Antara isteri vs tunang. Yang manakah akhirnya menjadi pilihan?

Pelakon Isteri Vs Tunang

Hisyam Hamid, Scha Al-Yahya, Sharifah Sakinah, Azrel Ismail, Lia Natalia, Nina Nadirah, Liza Abdullah, Shah Rezza, Natasha Elyzza, Mustapha Kamal, Sharifah Shahora, Fahad Iman, Ajeera Rosli, Zalfa Zin, Roy Azman, Nadya Syahera.

Drama Isteri Vs Tunang

Jumlah Episod: 16
Hari: Isnin-Khamis
Siaran: Astro Ria

Related Articles

Back to top button