DramaAstro Ria

Drama Hijrah Jannah

Drama Hijrah Jannah akan ditayangkan pada 5 Jun 2023, setiap Isnin hingga Jumaat, jam 6.00 petang di saluran Astro Ria.

Sinopsis Hijrah Jannah

Jannah, yang memeluk Islam demi cinta kepada kekasihnya, Syawal Fitri. Namun, pengorbanannya menyaksikan Jannah disisihkan oleh keluarganya, terutama oleh ibu mertuanya, Puan Sri Rafidah.

Kehidupan Jannah semakin sukar apabila Puan Sri Rafidah mengambil langkah untuk menyeksa hidup menantunya. Setiap langkah yang diambil oleh Jannah tidak pernah benar, sentiasa ada masalah.

Kebencian Puan Sri Rafidah terhadap Jannah membawa kepada paksaan agar Syawal berkahwin lagi dengan wanita pilihan ibunya, Munirah. Syawal menerima keputusan ibunya dan menerima Munirah, tanpa mengetahui bahawa Munirah sebenarnya berpura-pura baik.

Pernikahan dengan Munirah menyebabkan konflik antara Syawal dan Jannah. Walaupun dihadapi dengan pelbagai dugaan, termasuk dicampuradukkan, Jannah tetap berusaha mempelajari agama dan menjadi isteri yang baik.

Dalam usaha mencari ilmu dan mendalami agama barunya, Jannah berkenalan dengan Zakri, seorang fasilitator di pusat pembelajaran. Zakri merasakan simpati terhadap Jannah dan pada masa yang sama mempunyai perasaan terhadapnya. Munirah yang mengetahui perasaan dan niat Zakri, cuba memanipulasi situasi untuk menanam keraguan dalam hati Syawal.

Pelakon Hijrah Jannah

Khalidah Atlibah, Daniel Fong, Hanna Halim, Rahim Jailani, Remy Ishak, Daniella Sya, Ezaidi Aziz, Ady Mohammad, Angeline Tan, Ooi Liang Chia, Puteri Sarah Liyana, Erynn Abdullah, Kenji Sawahi, Kak Ema, Riz Amin.

Drama Hijrah Jannah

Jumlah Episod: 40
Tarikh: 5 Jun 2023
Hari: Isnin-Jumaat, 6.00 petang
Siaran: Astro Ria

Related Articles

Back to top button