DramaTV1

Drama Cinta Kalut

Sinopsis Cinta Kalut

Nur Ain ditipu oleh Ben yang berjanji untuk berkahwin dengannya tetapi menghilang pada hari perkahwinan mereka, membawa lari wang yang dipinjamkan Nur Ain untuk mas kahwin dan perbelanjaan kahwin. Ibunya Peah mempunyai rasa curiga pada Ben sejak kali pertama diperkenalkan oleh Nur Ain.

Selepas kejadian itu, Nur Ain tidak lagi percaya pada mana-mana lelaki dan memutuskan untuk tidak berkahwin. Peah berkenalan dengan Zul yang janda dan ingin menjodohkannya dengan Nur Ain tetapi Nur Ain tidak setuju dan justru marah bila mengetahui Zul mencintai ibunya. Nur Ain kemudian mengenali Reza yang berusaha menambat hatinya.

Siti Nur dan Huda merupakan sahabat baik Nur Ain yang turut membantu Reza untuk mengenali Nur Ain lebih dekat. Siti Nur sering cemburu pada Nur Ain dan menyebarkan fitnah bahawa Nur Ain mempunyai ramai teman lelaki yang menyebabkan Ben meninggalkannya. Siti Nur sendiri mempunyai rahsia perhubungan dengan Mokhtar yang sebenarnya adalah bapa tirinya.

Huda pula diperdaya oleh Mokhtar dan menyembunyikan hubungan mereka dari sesiapa. Milah, ibu Huda, mengusahakan kedai makan Minang dan menyokong minat Huda untuk menjadi terkenal di media sosial. Mokhtar kemudian terbongkar hubungannya dengan Huda ketika dia singgah di kedai makan Milah dan membuka rahsia mereka.

Pelakon Cinta Kalut

Kuna, Nazeera Sardi, Mili Supina, Noorkhiriah, Isyariana, Syazwan Zulkifli, Shyrim, Muaz fitri, Liza Abdullah, Aprena Manrose.

Drama Cinta Kalut

Jumlah Episod: 13
Tarikh: 2020
Siaran: RTM

Related Articles

Back to top button